Cupcake s vanilkovým krémem a ovocem (bezlepkové)


Cupcake je moderní výdobytkem doby. Je asi nejvíc oblíbený u dětí, které muffiny prostě milují a na vrch jde vymýšlet mnoho variací krémů a zdobení lze vymyslet, také rozmanité, takže nesmí chybět na narozeninových oslavách, dnes už i svatbách. Chcete si taky nějaký ten cupcake vyzkoušet? Tak tady pro Vás mám jeden jednoduchý a oblíbený recept. Ještě je to bezlepkový recept.

Na cupcake stačí mít papírové košíčky, které koupíte skoro všude, nejlevněji je seženete v Tescu nebo Pepcu. Nepotřebujete plechovou formu z 12 dirkama, není špatná, ale opravdu stačí plech a košíčky.

Těsto:
6 vajec
6 žloutků
8 lžic třtinového moučkové cukru
12 polévkových lžic bezlepkové mouky (nejlépe směs několika mouk, prodávají Sachr nebo můžete namíchat)

Oddělíme žloutky od bílků, bílky vyšleháme v tuhý sníh, potom zašleháme cukr, postupně žloutky a nakonec mouku.

Na plech si připravím asi 20 papírových košíčků a do každého dám cca dvě lžíce těsta, aby zabrali o malinko větší půlku košíčku. Dáme péct do vyhřáté trouby na 150°C, cca 15 min

Krém:

250 ml smetana ke šlehání
250 g mascarpone
250 g ricoty
3 vanilkové cukry
80 g moučkového cukru

Vyšleháme do tuha smetanu, zašleháme cukr, mascarpone a ricotu. Vyvoří se nám hustý a přitom jemný krém.

Na vychladlé muffiny vrstvíme krém podle vlastní fantazie a ozdobíme ovocem, makronkami, čokoládou, nebo sladkostmi, na co máte zrovna chuť.


Komentáře