Po delší pauze tu mám velmi oblíbený dort, který často dělám, na narozeniny a je to takový dort, který všechny potěší jemným piškotem bez mouky a výborným krémem z mascarpone.
Je to na formu 24 - 26 cm
Korpus:
8 vajec
220 g hořké čokolády 75%
90 g másla
100 g třtinového cukru
Nejprve si ve vodní lázni rozpustíme máslo společně s čokoládou. Do další misky si oddělíme bílky, které vyšleháme do tuha a poté do něj zašleháme cukr. Po zchladnutí směsi čokolády s máslem do ní zašleháme žloutky. Poté opatrně přimícháme sníh. Formu si vyložíme pečícím papírem, vlijeme těsto do formy a pečeme asi 45 min na 160 °C.
Krém:
2 smetany ke šlehání 33%
250 g mascarpone
2 vanilkové cukry
50 g cukru moučky
2 ztužovač smetany
Vyšleháme smetanu se ztužovačem, po vyšlehání smetany do tuha, zašleháme cukry, poté zašleháme mascarpone, v případě, že máte raději sladší, můžete zašlehat více cukru.
Tady máte nějaké tipy, jak dort nazdobit.
Komentáře
Okomentovat