Řezy z červené řepy s krémem z kokosového mléka

Už jste určitě slyšeli o buchtách a dortech ze zeleniny, nejčastěji je to mrkev a nebo cuketa a jednou jsem náhodou narazila na nějakou buchtu z červené řepy. A tak mě napadlo, že bych mohla zkusit udělat něco zajímavějšího a tak vznikly tyhle famózní řezy, nebojte se, chuť červené řepy neucítíte. Další výhoda je, že všechna zelenina kvůli obsahu vody, dělá každou buchtu vláčnější. A ještě by tu byla jedna výhoda červené řepy, má nasládlou chuť a tak obsah cukru nebo sladidla můžete o dost snížit a přesto to bude dost sladké. Tak pojďme na samotný recept.



Suroviny:

Těsto:
3 ks středně velké červené řepy
4 ks vejce
100 g čokolády s co nejvyšším procentem kakaa (v Lidlu prodávají 80% a za pár kaček)
100 g másla
5 lžic fruktózy (nebo 8 lžic třtinového cukru, fruktóza víc sladí)
8 lžic celozrnné špaldové mouky (kupuji tu z Lidlu, super kvalita a ta cena 29,9.-
2 lžíce kakaa
2 lžičky skořice
2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů (koupíte v DM drogerii)


Krém:
5 lžic kokosového mléka
150 g žervé
125 g tvarohu
cukr, sladidlo podle chuti (já dala lžící fruktózy, ale já moc nesladím)

Na dozdobení:
čokoláda
2 lžíce mléka

Nejprve si uvařte červenou řepu, připravte se, že se bude vařit min hodiny, uvařte jí do měkka, poté jí nechte zchladnout. Připravíme si vodní lázeň a nad ní rozpustíme máslo a čokoládu, odstavíme a necháme také zchladnout.

Teď si oddělte bílky od žloutků, bílky ušlehejte do tuhého sněhu, poté co je sníh opravdu tuhý, začněte po lžících přidávat cukr a šlehejte, dokud nebude sníh lesklý a opravdu nadýchaný (příště Vám napíšu o téhle vychytávce víc) tenhle sníh Vám zaručí, že budou řezy opravdu dokonalé.

Zchladlou červenou řepu rozmixujte, můžete i nastrouhat, ale rozmixovaná bude lepší, pro lepší konzistenci piškotu bez kousků. Do této kaše přidejte, čokoládu s máslem, žloutky, kakao, skořici, mouku a kypřící prášek, vše promíchám do hladka pouze ruční metlou, nakonec opatrně přidejte ušlehaný sníh.

Plech vymažeme olejem a vysypeme kokosem ( málo kdy používám hrubou mouku, lepší je kokos nebo oříšky, ale protože tady bude kokosový krém, kokos nám korpus provoní. Teď už můžete těsto vylít na plech. Dáte péct na 160 °C a cca 40 min, ale raději kontrolujte špejlí, když se nebude těsto na špejli lepit, tak můžete upečené těsto vyndat a nechat zchladnout.

Kokosové mléko, by jste měli použít ne tu řídkou směs, ale když koupíte kokosové mléko v plechovce tak do 3/4 plechovky je usazené bílá hmota a na dně voda. My chceme tu usazenou hmotu, aby byl krém hustý. nejlépe nechat koupenou plechovku mléka den v lednici a pak otevřít. Tvaroh, žervé a kokosové mléko vyšlehejte do hustého krému, dochutíme cukrem nebo sladidlem.

Korpus na plechu jsem si rozřízla na 4 podobně velké pláty, krémem spojíme vždy 2 ks, pomažeme i na povrchu a nakonec polijeme cikcak rozpuštěnou čokoládou.



Dobrou chuť!!!!









Komentáře