Nezvpomínám si na nikoho, kdo by neměl rád kremrole... Prosím Vás, moc Vás prosím, kremrole z kupovaného listového těsta nejsou kremrole... Pro mě je to taková z nouze ctnost. Jestli jste o tom chvilku přemýšleli, tak na to rovnou zapomeňte. Ukážu Vám jednoduché a velmi chutné těsto. Až tyto kremrole ochutnáte, už nebudete chtít jiné a jen ze vzpomínky na kremrole z kupovaného listového těsta Vám vstanou vlasy hrůzou:-D
Těsto:
380 g hladké mouky
200 g zakysané smetany
250 g másla
Z uvedených surovin si vypracujete hladké těsto, které si nechte zabalené v potravinové folii, nejlépe den odpočinout v lednici, pokud je chcete jíst ještě ten den, tak doporučuji, nechte těsto odpočívat min 3 hod.

Trubičky se po namotání dají na plech vyložený pečícím papírem a potřou se rozkvedlaným vajíčkem, aby po upečení měli správnou barvu a lesk jako blesk. Pečte asi na 150°C lepší pozvolna a dozlatova, aby byli i ve vnitř hotové.
Po upečení musíte kremrole sundat ještě teplé, může se stát, že vychladlé je už nesundáte - je to velmi pravděpodobné, takže pozor. Další pozor na popáleniny prstíků, já si kremrole chytám papírovými utěrkami a sundavám, ale můžete do čisté utěrky nebo chňapkou.
Sněhová náplň:
2 bílky
100 g moučkového cukru
50 ml vody
150 g krupicového cukru
Z bílků ušleháme hustý sníh, potom zašlehám moučkový cukr. V hrnci si svaříme cukr s vodou v hustý cukrový rozvar. Vaříme pomalu a necháme postupně vyvařovat vodu, aby byl rozvar správně hustotě. Správnou hustotu poznáme tak, že do cukrového rozvaru během vaření namočíme očko a vyplní-li se očko cukrovým rozvarem, foukneme do něj. Vytvoří-li se dlouhý řetěz, sejmeme z ohně a pomalu zalijeme a zašleháme do bílkového sněhu. Poté na pomalou rychlost sníh došleháme až do uplného vychladnutí. Pokud nemáte očko, tak já používám i jehlu na špízy, a když na ní rozvar ulpí a táhne se jak nudle z polívky, je to taky správná hustota. Ten rozvar, ale určitě nebude nikdy hustý jako puding, možná mrkněte na nějaké video na youtube, jakou má asi konzistenci. Tenhle sníh se super, protože Vám nezvodovatí a kremrole v lednici vydrží i pár dní. Ovšem pokud jste rodinka žroutů, tak se v tý lednici kremrole neochladí ani den:-)

Komentáře
Okomentovat